VALT JOBB

Ekonomichef till Avdelning Verksamhetsstyrning


Ansök här

Som ekonomichef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som ekonomichef kommer du leda ekonomienheten inom verksamhetsområde Stora projekt i Trafikverket. Stora projekt hanterar infrastrukturprojekt till ett värde av cirka 10 miljarder per år.

I rollen som ekonomichef kommer du att arbeta tillsammans med drygt tio medarbetare inom controlling, kalkyl och tid. Ni arbetar nära Trafikverkets stora program och projekt, som till exempel  Norrbotniabanan, Ostlänken och Förbifart Stockholm.

Stor del av arbetet handlar om att säkerställa ekonomiska planer för proaktivitet. Verksamhetsområdets portfölj ökar i volym vilket innebär att du behöver fokusera mycket på prognossäkerhet. Du kommer också att säkerställa att verksamhetsområdet har ett fungerande styr- och kontrollsystem för att följa upp verksamheten ur tid, kostnad och innehållsperspektiv.

Du kommer även att hålla ihop ett nätverk med controllers, som arbetar i programmen.

Vi söker dig som

  • har civilekonomexamen eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet som ekonomichef i större organisationer
  • har erfarenhet att hantera stora budgetvolymer (över fem miljarder SEK)
  • har varit personalansvarig chef

Som person är du strukturerad, analytisk och relationsskapande.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi håller intervjuer i Solna 14 och 16 april.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp