VALT JOBB

Eldriftingenjör


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som eldriftingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Som eldriftingenjör arbetar du med övervakning och styrning av kraftförsörjningsanläggningar för järnvägsdrift samt hanterar avvikelser. Genom en väl fungerande eldrift bidrar du till ökad punktlighet för tågtrafiken och för säkra arbeten i infrastrukturen.

I din roll som eldriftingenjör samarbetar du med övriga operativa roller inom Trafikverket samt med entreprenörer och räddningstjänst. Du arbetar i en operativ miljö med såväl övervakning, kopplingar i anläggningen, samt med planering och analys av kraftförsörjningen, du arbetar i våra IT-baserade system i vår eldriftcentral.

Till dina arbetsuppgifter hör även eldriftplanering som innefattar planering av kommande arbeten på kraftförsörjningsanläggningen samt upprättande och granskning av driftorder.

Arbetet är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar. Som eldriftingenjör inom Trafikverket får du en gedigen utbildning som omfattar cirka nio månader. Utbildningen genomförs till vissa delar i Ängelholm samt i övriga delar av landet.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där det är högt till tak, god arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdsbidrag samt möjlighet att påverka utvecklingen på din egen arbetsplats genom att arbeta med ständiga förbättringar. Vi har en arbetsplats där vi arbetar för att individerna ska må bra, trivas och att det finns en god arbetsmiljö då detta är grunden för att individen skall kunna genomföra ett bra arbete.

Vi söker dig som

  • har en eftergymnasial utbildning inom elteknikområdet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet inom el
  • har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Eftersom arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och behålla ditt lugn i stressade situationer. Du behöver känna engagemang och nyfikenhet inför din uppgift ”att finnas till för resenären” och självständigt se vad som behöver göras och agera där efter. Som eldriftsingenjör arbetar du i team vilket förutsätter en god samarbetsförmåga, tillsammans löser ni det dagliga arbetet och de frågeställningar ni ställs inför. I rollen måste du även kunna samla och sprida information samt ha en utvecklad problemlösningsförmåga.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I den här rekryteringsprocessen ingår webbaserade urvalstester, tester på plats i Gävle, intervjuer och hälsoundersökning där bland annat normalt färgseende är ett krav för att bli godkänd.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, kolla därför din mail regelbundet under denna tid.

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba som eldriftingenjör?

Följ länken nedan
https://www.trafikverket.se/trafik

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp