VALT JOBB

Enhetsansvarig Teknik och Miljö, Norrbotniabanan


Ansök här

Som enhetsansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Norrbotniabanan är inne i en spännande utveckling och behöver nu engagerade, pålitliga och modiga ledare som vill vara med och bidra till att skapa framtidens resa.

Nu skapar vi nya enheter och söker dig som brinner för ledarskap och motiveras av att utveckla både verksamhet och människor.
 

Som enhetsansvarig Teknik och Miljö i Norrbotniabanan får du ett roligt och utvecklande arbete där ledarskap är lika viktigt som kunskap om olika teknikområden och specialistens vardag. Du kommer leda och styra fem funktioner: Anläggning, Miljö, BEST (Bana, el, signal, tele), Digital projekthantering och Kravhantering som leds av funktionsansvariga och består av ca 50 specialister. Du har budgetansvar för enhetens verksamhet på ca 15-20 mkr per år. Rollen innebär nära samarbete med andra enheter inom Norrbotniabanan men också med andra delar av Trafikverket.

En av huvuduppgifterna är att tillsammans med funktionsansvariga fördela, följa upp och planera specialisternas tid till projekt, samordningsprojekt och den egna verksamheten. Du har även beslutsmandat att fastställa de anläggningsspecifika kraven i Norrbotniabanan. Som enhetsansvarig representerar du också enhetens medarbetare i Norrbotniabanans ledningsgrupp där du har möjligheten att bidrar till Norrbotniabanans utveckling.
 

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell och relevant erfarenhet från en ledande funktion som entreprenör, konsult eller beställare
  • mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • körkort för personbil

Som person är det viktigt att du har en hög moralisk integritet. Du är bra på, och trivs med, att leda och styra personer och organisationer för att få en väl fungerande helhet. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.
 

Det är viktigt att du svarar på urvalsfrågorna i formuläret samt bifogar intyg på utbildning.
Vi kommer använda webbaserade tester som en del i denna rekryteringsprocess.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp