VALT JOBB

Enhetschef Investering


Ansök här

Som Enhetschef Investering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Genom tjänsten kommer du att vara med och direkt påverka infrastrukturutvecklingen i vår region. Vi garanterar dig utmaningar som kommer att få dig att utvecklas och växa som ledare och människa.

Vi söker en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa. Trafikverket är mitt i en viktig och intressant förändringsresa för att utveckla vår beställarroll. I rollen som enhetschef är du en viktig del, där du bidrar till att utveckla hela distriktet tillsammans med ledningsgruppen.

I rollen som enhetschef leder du ditt team, bestående av projektledare och projektingenjörer, genom att gå före och inspirera. Du klargör riktning och sammanhang och skapar förutsättningar för utveckling.

Du kommer att ansvara för styrning och ledning av en omfattande projektportfölj av väg och järnvägsprojekt inom distriktet Stockholm/Öst. I investeringsportföljen ingår projekt från planeringsskede, produktion/byggande till överlämning till förvaltning. Verksamheten omfattar ca 20 medarbetare, ett antal resurskonsulter och ett antal kontrakt med våra konsulter och entreprenörer.

Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag. En viktig del i arbetet är att samverka och samarbeta med interna uppdragsgivare, aktörer i anläggningsbranschen och andra externa intressenter.

Det är viktigt att du har helhetssyn på verksamheten och att du kan sätta enskilda projekt i ett större sammanhang, till Trafikverkets uppdrag att skapa samhällsnytta.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom teknik eller ekonom eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta i en ledande roll med personalansvar
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av förändringsarbete i en ledande roll
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell arbetslivserfarenhet av projektledning
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av samhällsutveckling inom bygg- och anläggningsbranschen

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.
 

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen. Intervjuer sker 11 mars i Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp