VALT JOBB

Enhetschef och funktionsledare System ERTMS


Ansök här

Vill du arbeta som chef och ledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Till ERTMS-programmet söker vi nu en enhetschef System som även leder Systems projektstyrning.

I ERTMS-programmet bedrivs Trafikverkets arbete med att införa ERTMS i Sverige. Det arbetet består av att utveckla signalsystemet och att därefter införa detta på den svenska järnvägen. Systemutveckling bedrivs både av ERTMS-system och konventionella system. Vi kommer under närmaste året att färdigställa det ERTMS-system som ska införas på Malmbanan. Parallellt med det inleds den fortsatta utvecklingen av ERTMS-systemet bl a för Södra Stambanan och höghastighetsbanorna.

I rollen som enhetschef är du en av tre linjechefer inom System med ansvar för cirka 15 medarbetare. Enhetschefens huvudsakliga uppdrag är att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet.  

I rollen som funktionsledare för projektstyrning ansvarar du för att leda projekt Systems projektstyrning. Projektstyrning omfattar ekonomi, tidplanering, kvalitet och processer, riskhantering samt arbetsledning av ett tiotal medarbetare. Du ser till att arbetssätt och verktyg finns som stöd för en effektiv projektstyrning.

Arbetet bedrivs i en internationell miljö.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen med lämplig teknisk inriktning
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerad projektledning, gärna från ett större utvecklingsprojekt
  • har flerårig erfarenhet av arbete med processutveckling alternativt arbete med tidplanering av större projekt
  • har erfarenhet från linjechefskap
  • behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnvägssystem
  • har erfarenhet av arbete i internationell miljö
  • har erfarenhet av CENELEC-processer
  • har erfarenhet av AB och ABT

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering använder vi i urvalsarbetet arbetspsykologiska tester. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Placeringsort är Solna eller Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp