VALT JOBB

Enhetschef till Väg IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Enheten har ca 40 medarbetare (både anställda och konsulter). Avdelningen har medarbetare på två orter i landet, Borlänge och Stockholm.

Enhetschefens huvudsakliga uppdrag är att med ledarskap som medel säkerställa enhetens leveranser. Som chef i Trafikverket och i IT-organisationen tycker du det är roligt att leda verksamhet och stimuleras av att leverera och få människor att växa.

Enhetschefen är underställd avdelningschefen och arbetar i avdelningens ledningsgrupp. Enhetschefen har leverans-, resultat-, budget- och personalansvar för sin enhet. Enhetschefen ska bidra till ett bra samarbete då leveransen är beroende av leveranser från andra delar av organisationen.

Resor ingår i tjänsten.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning mot lämpligt område alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av ledande befattning inom IT
  • har en bakgrund i eller erfarenhet av att driva agila team och systemutvecklingsprojekt

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av förändringsledning och utvecklingsarbete.

Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem. Som chef i Trafikverket och i IT-organisationen tycker du det är roligt att leda verksamhet och stimuleras av att leverera och få människor att växa. Som ledare har du förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling. Du förstår din roll som arbetsgivare, kulturbärare, god förebild och agerar därefter. Ditt intresse för förändringsledning är stort och du gillar att arbeta framåtriktat tillsammans med andra. Att vara kommunikativ, involverande och lösningsfokuserad är egenskaper du aktivt använder. Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Placeringsorter: Borlänge eller Solna

Tester kommer att användas i denna rekryteringsprocess och intervjuer kommer att hållas v. 34 och v. 35.  

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

 

Har du frågor kring tjänsten vänligen maila rekryterande chef Anneli Backer-Meurke på anneli.backer-meurke@trafikverket.se så återkommer hon så snart hon kan till dig, då hon har semester under ansökningsperioden. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp