VALT JOBB

Erfaren Controller och Funktionsledare till ERTMS


Ansök här

Som Controller och Funktionsledare i ERTMS programmet och på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. ERTMS (European Railway Transport Management System) reinvesterar i järnvägens signalsystem och bidrar till en modern, standardiserad och digitaliserad signalanläggning för järnvägen. Du får en unik chans att vara en del av ett av Sveriges största nationella infrastrukturprojekt någonsin! Tjänsten är perfekt för dig som vågar ta för dig och vill växa och utvecklas på Trafikverket!

I rollen som controller har du funktionsansvar för controlling, kalkyl, ekonomi och administration. Du leder och samordnar ERTMS programmets verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning samt analyserar det ekonomiska resultatet. Ditt team bidrar med specialiststöd till programmets alla investeringsprojekt och tillsammans driver ni utveckling av arbetssätt och systemstöd samt föreslår förbättringsåtgärder som stödjer i målstyrning för hela programmet.

Teamet har drygt 10 medarbetare och är under tillväxt. Du kommer att vara starkt bidragande till att bygga upp och driva teamet framåt med stark teamkänsla och mycket god samverkan internt för att leda mot uppsatta mål och ständiga förbättringar. Som funktionsledare rapporterar du direkt till stabschefen och är en viktig kugge i stabens ledningsgruppsarbete.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du van att ta initiativ, leda och driva frågor genom delaktighet, engagemang och samarbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att förstå komplexa sammanhang och är van att bidra till resultat. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du tydlig och förtroendeingivande och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning inom ekonomi (180 hp/120 p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och i närtid aktuell erfarenhet av kvalificerat controllerarbete där du arbetat verksamhetsnära med uppföljning och analys i en komplex verksamhet
  • har aktuell erfarenhet av att leda förändringsarbete inom området
  • har erfarenhet av att leda arbetsgrupper
  • har mycket goda kunskaper i Excel och stor systemvana
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du

  • har erfarenhet från projekt inom bygg och anläggning

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 24/6, 29/6 och 30/6.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp