VALT JOBB

Erfaren controller till nationellt järnvägsprojekt


Ansök här

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

 

Du är en del av program ERTMS - ett av Trafikverkets största investeringsprojket. Vi ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem för hela Sveriges järnväg. Du kan ta del av mer information om ERTMS se trafikverket.se/ertms. 

ERTMS programmet är under uppbyggnad och behöver nu ytterligare förstärkning. Vi söker dig som brinner för styrning, uppföljning och rapportering av stora projekt och vill vara med och utveckla controllerfunktionen. I denna roll arbetar du med ett av ERTMS programmets projekt och samarbetar tätt med projektledare och projektingenjörer där du följer upp, analyserar och prognostiserar projektets resultat samt föreslår förbättringsåtgärder. Du är även delaktig i programmets samlade ekonomiska planering och uppföljning.

Du är en av nio controllers och ekonomer i ERTMS stab och rapporterar till funktionsledaren för Ekonomi och Administration. 

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har en utvecklad analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig 
  • har flera års i närtid aktuell erfarenhet i rollen som controller i en större organisation
  • har erfarenhet av ekonomiuppföljning av investeringsprojekt
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
  • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du 

  • har erfarenhet av controllerarbete från offentlig sektor
  • har erfarenhet av controllerarbete från infrastrukturprojekt

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske via skype.

Möjlig placeringsort för tjänsten är Solna eller Malmö. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp