VALT JOBB

Expert till övervakning av järnvägsanläggning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Expert inom övervakning av anäggning och detektorförvaltning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker dig som vill arbeta i en roll med övervakning genom detektorförvaltningen. Enheten Övervakning arbetar med att styra och analysera information kring våra anläggningar. Detektorerna är en del av anläggningen och övervakar fordonen genom att bl.a. mäta temperaturen på hjul och lager. 

Som medarbetare i detektorförvaltningen kommer du ge expertstöd till olika projekt kring att bygga ut och förbättra järnvägsanläggningen. Du kommer också vara en del av detektorförvaltningen där vi tar fram nya lösningar för underhåll av detektorerna och tar fram nya arbetssätt och krav på både detektorerna och hur de fungerar tillsammans med övriga system i anläggningen. Exempel på teknikområden som ingår i tjänsten: - Mätmetodik och teknik - Dataanalys - Mekatronik - Industriell IOT - IT-system för övervakning av anläggning. Du kommer även fungera som stöd i det kontinuerliga arbetet av att säkerställa driften av detektoranläggningarna.

Utöver detta ser vi att du kommer bidra med expertkunskaper inom forskning och utveckling samt utvärdering av strategi och regelverk för anläggningsövervakning. Du kommer också vara med och säkerställa att regelverk efterlevs i projekt, under byggnation och i befintliga anläggningar. Inom Trafikverket deltar vi i internationella arbetsgrupper och standardiseringsarbete där du kommer kunna bidra med expertkunskaper.

Vem är du?

Du kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt och ge stöd/råd inom dina specialistområden. Därtill är du självgående, förändringsbenägen, flexibel och noggrann i dina åtaganden. 

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av digitalisering/automation/drift och underhåll och vill utvecklas inom området
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av arbete med komplexa system inom spårburen trafik
  • har erfarenhet av agila arbetsmetoder

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp