VALT JOBB

Förbindelseplanerare IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som förbindelseplanerare/nätverkstekniker planerar/projekterar/levererar du beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets operativa IP-nät. Du ansvarar och deltar i IKT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, projektering, design, dokumentation och leverans av kommunikation och nätlösningar. Du kommer också att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar samt ekonomiskt uppföljning. 
Därtill kommer du att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor. Du leder oftast självständigt arbetet av leveransen tillsammans med kollegor. Visst arbete av arkitektonisk natur kan förekomma exempelvis i form av design av nätutbyggnad.

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten. Arbete nattetid kan förekomma.

Ett teknikintresse gör, i den här tjänsten, att du snabbt kan förstår hur tekniken kan bidra för att uppnå mål och hur du lättare kan se  förbättringar och dess möjligheter. Att förstår sin roll i helhet och att har förståelse för samverkan av olika delar i ett projekt är också viktigt för att uppnå en bra slutleverans. Vi arbetar med tidsramar men analysera och utvärdera självständigt olika handlingsalternativ under hög arbetsbelastning.

 

 

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har minst treårig gymnasieutbildning inom teknik och/eller teletransmission. Alt. har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har god kännedom om nätverkslösningar och dess uppbyggnad.
  • har god kunskap om IP-teknologi, gärna i kombination med erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar, samt förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av nätdesign, larminsamling, konfigurering av nätverksutrustning, övervakning och felsökning i IP-nät. Erfarenhet om servrar samt brandväggar är också meriterande.
  • har erfarenhet/kunskap om trafikverkets investerings-och anläggningsprojekt.

Som person är du

  • leveransbenägen och att samverka med andra och tillsammans leverera är en naturligt för dig. Kundens behov och förväntningar av kvalité har du alltid i fokus och du är van med att arbeta mot uppsatta mål. Självständighet, och att vara självgående med en hög självdisciplin är en naturlig del i den här tjänsten.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort/Intervjuort: Borlänge

Urvalstest och arbetsprov kan komma att applicarsi denna rekrytering.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp