VALT JOBB

Förvaltare Röda Fordon


Ansök här

Som Förvaltare röda fordon på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Som förvaltare kommer du planera, genomföra och följa upp Fordonsresursers (FR) spårtrafikverksamhet, vilka populärt kallas Röda fordonen. Spårtrafikverksamheten innebär att vi tillgodoser vissa delar av Trafikverkets och till mindre del angränsande myndigheters samt företags behov av interna transporter, konferenser eller olika typer av provkörningar och besiktningar. Som förvaltare för Röda fordon kommer du vara kundansvarig för spårtrafikverksamheten. Denna genomförs för närvarande i samverkan med Järnvägsmuseet.

I uppdraget ingår att som fordonsansvarig upphandla nödvändiga fordon, reservdelar och underhållstjänster. Att planera och genomföra markprover och testkörningar för det kommande signalsystemet ERTMS  kommer att vare en stor del av verksamheten. Tjänsten inkluderar förartjänst inom FR spårtrafikverksamhet. Du kommer även planeringsmässigt säkerställa det totala förarbehovet. Arbetet sker främst dagtid och oregelbunden tjänstgöring förekommer.

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieutbildning eller annan ubildning i kombination med arbetslivserfarenhet som kan bedömas som likvärdig
  • Lokförarbehörighet
  • Utbildad Instruktionsförare eller utbildad fordonstekniker (järnvägsfordon)
  • Har typutbildning och giltigt kompletterande intyg på minst en av följande fordon: Rc1, Rc6, Y1
  • Uppfyllt gällande hälsofodringar
  • Har B-körkort, manuellt

Det är meriterande om du har:

  • Typutbildning och giltigt kompletterande intyg på flera eller samtliga följande fordon: Rc1, Rc6, Y1

För att lyckas i rollen ser vi att du är leveransorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar strukturerat för att nå dessa mål och gör vad som lämpligen  krävs för ett gott resultat. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och dina leveranser.  Som förvaltare för röda fordon är du serviceinriktad, tillmötesgående i ditt bemötande och har förmåga att hjälpa andra, anstränger dig för att leverera lösningar. Du har fallenhet för att i samverkan driva en verksamhet, skapar engagemang och förser andra med de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Placeringsort: Borlänge, Solna (alternativ placeringsort kan diskuteras)

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 16

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Som förvaltare röda fordon på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp