VALT JOBB

Funktionsledare och byggarbetsmiljöspecialist ERTMS


Ansök här

Som Funktionsledare och byggarbetsmiljöspecialist inom ERTMS (European Rail Traffic Management System) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen.

Just nu söker vi en driven person med god samarbetsförmåga som är redo att axla rollen som ansvarig för det team som stödjer ERTMS i byggarbetsmiljö, el - och trafiksäkerhetsfrågor och även verka som kompetensstöd till program- och projektledningen inom ERTMS i byggarbetsmiljöfrågor.

Som funktionsledare för byggarbetsmiljö ska du arbetsleda en grupp som sammantaget bidrar med Trafikverkets del som byggherre till samverkansarbetet med våra entreprenörer. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur. Du deltar även i ERTMS stabsledning och samarbetar med övriga projekt och funktioner i programmet samt bistår organisationen i dess arbete inom ditt kompetensområde.

Som funktionsansvarig och byggarbetsmiljöspecialist bidrar du till att programmet bedriver ett aktivt och strategiskt säkerhetsarbete genom att du bland annat:

 • leder arbetet med utveckling av systematiska arbetssätt inom programmet i enlighet med Trafikverkets riktlinjer för byggarbetsmiljö och ISO 45001
 • arbetsleder och säkerställer att programmets specialister och projektmedlemmar arbetar systematiskt och efter fastställda arbetssätt och rutiner
 • verkar för god kommunikation och samarbete mellan funktionen och övriga delar av programmet och Trafikverket
 • arbetar med övergripande frågor och analyser inom kompetensområdet till stöd för program- och projektledning
 • medverkar i revisioner inom kompetensområdet
 • håller i utbildningar för mindre grupper inom ditt kompetensområde

Program ERTMS är en utpräglad projektorganisation som sätter projektens framdrift i centrum men aldrig på bekostnad av säkerheten. Läs gärna om hela programmet nedan.

Förutom stöd från Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier - får du till din hjälp medarbetare med specialistkompetens inom byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet. Du får en unik chans att arbetsleda en stödfunktion inom ett av Trafikverkets största pågående projekt. Vill du ta ett nytt steg i din personliga utveckling och bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss!

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja bidra till att förbättra byggarbetsmiljö och säkerhetsarbetet. Du tar initiativ samt har god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Som ledare utmanar du, och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar.

Vi söker dig som

 • har högskole- eller YH-utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet, alternativt har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har minst något års erfarenhet av att arbetsleda personal, exempelvis som projektledare eller funktionsledare
 • har aktuell och relevant erfarenhet av operativt byggarbetsmiljöarbete
 • har god erfarenhet av att genomföra arbetsplatskontroller, skyddsronder eller annan typ av uppföljning av byggarbetsmiljöarbete
 • har goda kunskaper om gällande lagar, regler och föreskrifter inom byggarbetsmiljö
 • har god erfarenhet av att utveckla arbetssätt och genomföra övergripande analyser inom kompetensområdet

Därutöver behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärska Officepaketet. Vidare har du B-körkort då resor ingår i tjänsten.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbetsleda medarbetare på distans
 • har kunskap om banarbetsplanering
 • har arbetslivserfarenhet av strategiskt byggarbetsmiljöarbete
 • har något års arbetslivserfarenhet som KMA- (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller byggarbetsmiljöspecialist i större organisationer.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 10/11 samt den 12/11 via Skype.

Frågor kring tjänsten hänvisas till Ann-Sofie Chudi 010-123 06 55 eller Jenny Groothuis, 010-123 38 22.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Örebro

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp