VALT JOBB

Funktionsledare Tillförlitlighet


Ansök här

Som Funktionsledare Tillförlitlighet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS-programmet står nu inför utrullning av ERTMS-systemet på Malmbanan inför den fortsatta utrullningen på Scanmed Öst (Södra Stambanan) och därefter fortsättning med hela det svenska järnvägsnätet. Programmet behöver rekrytera en funktionsledare som kan hålla samman, driva och utveckla arbetet som bedrivs inom funktionen Tillförlitlighet. Inom funktionen bedrivs uppföljning av driften, inkl analys av avvikelser, på banor där ERTMS har installerats (RAM), utveckling av metoder för att mäta driftstillgänglighet samt kapacitetsanalyser och -simuleringar för ERTMS-system.

Som Funktionsledare för Tillförlitlighet ansvarar du för att leda verksamheten inom funktionen där du leder ett team på nära engagerade och kompetenta tio medarbetare. Vidare ingår du i ledningsgruppen för projektet System som ansvarar för systemutvecklingen. Inom funktionen bedrivs arbeten inom följande områden

  • Övergripande ansvara för att kravställa RAM, LCC och kapacitet för ERTMS-systemet.
  • Driftuppföljning av ERTMS-systemet på banor där ERTMS har installerats och jämförelse med motsvarande banor utan ERTMS.
  • Utveckla metoder för att beräkna kapacitet på banor samt styra kapacitetsfrågor.
  • Jämförande studier av RAM-parametrar före och efter installation av ERTMS.

Vi söker dig som 

  • har civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning, alternativt annan utbildning kombinerat med erfarenhet, som vi bedömer likvärdig
  • har minst tre års erfarenhet av projektledning i närtid, inom teknisk komplex verksamhet
  • har erfarenheter av arbete med RAM-frågor från sammansatta och komplexa system, genom kravställning eller uppföljning
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenheter från trafikstyrning för järnväg, speciellt från ERTMS i närtid
  • har aktuell erfarenhet av att arbeta med kapacitetsfrågor på järnväg

Vi söker dig som brinner för att driva utveckling, är resultatorienterad, kreativ och analytisk. Då arbetet innebär många kontakter och mycket samarbete, är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsorter: Solna eller Borlänge

Intervjuort: Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-01-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp