VALT JOBB

GIS-specialist


Ansök här

Som GIS-specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som GIS-specialist arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister i hantering av geografisk information. Du följer upp informationshantering utifrån givna ramar, upprättar och implementerar styrande och vägledande dokument, samt bistår och stödjer projektledningen vid upphandling med avseende på krav och förutsättningar. GIS-specialisten är kontaktperson för teknikansvariga inom GIS hos leverantören och ansvarar för övergripande samordning och vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden. Arbetet innefattar utredningar och analyser utifrån programmet och på övergripande trafikverksnivå. I arbetsuppgifterna ingår även erfarenhetsåterföring och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till både programmet och dess projektledning. Ditt huvudsakliga arbetsredskap som GIS-specialist kommer att var ArcGIS.

Som person är du självgående med fokus på informationsstruktur och användarstöd. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga och du är duktig på att förmedla budskap till mottagaren på ett lätt och enkelt sätt. Är du dessutom en innovativ problemlösare - då vill vi jobba med dig!

Vi söker dig som

 • har civilingenjörs- eller högskoleexamen alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell erfarenhet av geografisk informationshantering
 • har god kunskap om ArcGIS
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har god läsförståelse i engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med digital projekthantering och/eller dokumenthanteringssystem
 • har erfarenhet av infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet av beställarrollen
 • har kunskap om FME
 • har erfarenhet av CAD
 • har erfarenhet av Enterprise-lösningarna i ArcGIS
 • har erfarenhet av ArcGIS Pro
 • har goda kunskaper inom Excel

Placeringsort Solna men arbetet kommer mestadels utföras på projektkontoret i Sundbyberg.

Intervjuer sker i Solna v.17

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-04-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp