VALT JOBB

Handläggare ekonomisk skada


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som handläggare ekonomisk skada på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som handläggare ekonomisk skada på enheten Eftermarknad på Trafikverket tillhör du verksamhetsområde Trafik som ansvarar för det som händer efter att tågen har kört klart, till exempel fakturering av avgifter och ersättning för ekonomisk skada.

Dina arbetsuppgifter innebär handläggning och utredning av inkomna ersättningsansökningar vid förseningar och inställelser i tågtrafiken. Du utreder om sökande har rätt till ersättning enligt järnvägstrafiklagen och verifierar mottagna underlag. Arbetet sker framförallt i ärendehanteringssystemen Lime och eSkada samt med hjälp av rapportsystemet LUPP.

Arbetet är självständigt och du hanterar parallellt flertalet ärenden, men du blir en del av en sektion som består av 12 andra handläggare som alla gör samma arbetsuppgifter. Kontakten med kunden sker framförallt via telefon, mail och digitala möten.

 

Vi söker dig som trivs med att självständigt driva och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och är prestigelös i ditt förhållningssätt, eftersom du tillhör en arbetsgrupp med andra handläggare som tillsammans utvecklar, förfinar och delar med sig av arbetssätt. En viktig del av rollen handlar om att kommunicera och dokumentera därför ser vi att du är kommunikativ och strukturerad.

Vi söker dig som

  • har studerat på gymnasiet
  • har aktuell erfarenhet av handläggning av försäkrings- eller regressärenden
  • har mycket goda kunskaper i Officepaketet (Excel, Powerpoint och Word)
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har praktisk arbetslivserfarenhet av järnvägstrafiklagen och dess koppling till: ekonomisk skada järnväg, kollektivtrafikförordningen samt tågpassagerarförordning
  • har erfarenhet av ärendehanteringssystemet Lime
  • har erfarenhet av rapportsystemet LUPP

Du utgår från Trafikverkets regionkontor i Kristianstad men resor för interna sammankomster och utbildningar förekommer.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst e-post (från mailadress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Observera att svaret: "Se CV" ej är ett godkänt svar.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

 

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp