VALT JOBB

Handläggare ekonomisk skada


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som handläggare ekonomisk skada på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

-Arbetet som handläggare är utmanande vilket var en överraskning då jag förväntade mig en vanlig handläggartjänst. Man blev snabbt inbjuden i pågående projekt och andra arbetsuppgifter vilket var nyttigt för förståelsen för arbetet, berättar en medarbetare i rollen.

Som handläggare på Sektion Ekonomisk Skada persontrafik på Trafikverket tillhör du enhet Transporttjänster och ansvarar för det som händer efter att tågen har kört klart. Hit kan transportören ansöka om sina faktiska kostnader där Trafikverket är ansvarig för försening och/eller inställelse.

Dina arbetsuppgifter innebär handläggning och utredning av inkomna ersättningsansökningar vid förseningar och inställelser i tågtrafiken. Du utreder om sökande har rätt till ersättning enligt järnvägstrafiklagen och verifierar mottagna underlag. Arbetet sker framförallt i ärendehanteringssystemen Lime och eSkada samt med hjälp av rapportsystemet LUPP.

Arbetet är självständigt och du hanterar parallellt flertalet ärenden, samtidigt som du är en del av en sektion som består av 12 andra handläggare som alla gör samma arbetsuppgifter. Kontakten med kunden sker framförallt via telefon, mail och digitala möten.

-I mitt arbete som handläggare är vi pålitliga gentemot våra kunder och engagerade i utvecklingen av vårt arbete vilket gör att det krävs mod att sticka fram vågade idéer. I vår sektion kommer man ständigt i kontakt med våra värderingar, de följer oss genom arbetet dagligen, tillägger medarbetaren.

Du utgår från Trafikverkets regionkontor i Kristianstad men resor för interna sammankomster och utbildningar förekommer. 

 

Vi söker dig som trivs med att självständigt driva och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och är prestigelös i ditt förhållningssätt, eftersom du tillhör en arbetsgrupp med andra handläggare som tillsammans utvecklar, förfinar och delar med sig av arbetssätt. En viktig del av rollen handlar om att kommunicera och dokumentera därför ser vi att du är kommunikativ och strukturerad.

Vi söker dig som

  • har studerat på gymnasiet
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av handläggning av försäkrings- eller regressärenden
  • har mycket goda kunskaper i Officepaketet (Excel, Powerpoint och Word)
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har praktisk arbetslivserfarenhet av

  • järnvägstrafiklagen och dess koppling till: ekonomisk skada järnväg, kollektivtrafikförordningen samt tågpassagerarförordning
  • ärendehanteringssystemet Lime
  • rapportsystemet LUPP

Varmt välkommen med din ansökan!


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under vecka 27.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp