VALT JOBB

Handläggare myndighetsärenden visstid


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som handläggare myndighetsärenden i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla. 

I rollen som handläggare myndighetsärende ansvarar du för att handläggning och beslut av myndighetsärenden inom ledningstillstånd sker enligt gällande lagar och regelverk. Du driver dina ärenden självständigt från det att ansökan inkommer till det avslutas. Du tar emot, kontrollerar och administrerar ansökningar, handlägger samt utreder ärenden och fattar beslut.

Vid behov kontaktar du ledningsägare och specialister och efter beslut följer du upp och fakturerar. I arbetet ingår ansvarsområden kopplat till väglagen.

Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har erfarenhet av handläggning av ärenden eller motsvarande

Det är meriterande om du

  • har juridiska kunskaper inom exempelvis förvaltningsrätt
  • har erfarenhet från handläggning av ärenden på en myndighet

För att lyckas i rollen som handläggare myndighetsärenden är du noggrann och mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas 4-5 september i Eskilstuna och 11-12 september i Härnösand.

 

Under vecka 32-34 nås Cecilia Östlund på nummer 072-083 60 17.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp