VALT JOBB

HR-partner till spännande verksamhet i förändring (visstid)


Ansök här

Som HR-partner på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu två HR-partners som vill arbeta med oss inom verksamhetsområdena Investering och Stora projekt.  Det är en verksamhet som befinner sig i ett utvecklingsskede som innebär en rad spännande utmaningar. 

Vi erbjuder en bred HR-partnerroll där du arbetar i kärnverksamheten - som medlem i ledningsgrupperna och som ett viktigt stöd till cheferna i arbetet med att utveckla organisationen och medarbetarna.

Som HR-partner deltar du i arbetet med att utveckla och förverkliga verksamhetens strategier och planer. Du arbetar både strategiskt och operativt med olika uppdrag och det är du som driver genomförandet av våra HR-processer i dina delar av organisationen.

Det område som har de största strategiska utmaningarna för oss är kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Våra projekt genererar tusentals arbetstillfällen och precis som övriga aktörer i branschen så måste vi hela tiden hitta nya vägar och nya lösningar för att få tillgång till den kompetens som vi behöver. Andra strategiskt viktiga områden är kultur och värderingar, ledarförsörjning och ledarutveckling, performance och talent management samt hållbart arbetsliv. För att driva utveckling och skapa delaktighet inom dessa områden arbetar vi med olika former av dialogverktyg, till exempel workshops. Det innebär att du som HR-partner, tillsammans med dina HR-kollegor, tar fram och faciliterar olika former av upplägg för dessa dialoger.

Rollen är omväxlande och erbjuder många intressanta möjligheter tillsammans med en grupp som har hög kompetens och kännetecknas av mycket driv och stort engagemang.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har byggt upp och utvecklat en bred HR-kompetens under ett flertal år i liknande roller inom större företag med väl utvecklade HR-processer. Det gör att du känner dig trygg i din HR-partnerroll. För att kunna kliva in i rollen hos oss har du till exempel varit medlem i ledningsgrupper, varit med och drivit förändrings- och utvecklingsarbete, jobbat med de flesta av ovanstående HR-områden samt med fackliga förhandlingar, löner, förmåner och arbetsrättsliga frågor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person är du drivande, har ett öppet sinne och tänker gärna i nya banor. Du är analytisk, bra på att skapa struktur och uppnå resultat. För att lyckas måste vi inom HR även ha ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, vara skickliga på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ och lyhörd, och driver processer och förändringsarbete på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Vi som jobbar i HR-teamen finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag, är absolut nödvändigt. Hög integritet och ett etiskt och moraliskt förhållningssätt är en självklarhet för våra medarbetare.

Placering är på vårt kontor i Solna, men arbetet medför resor inom Sverige. Anställningarna är visstid fram till 2021-03-31 och 2021-12-31.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Intervjuer är även planerade vecka 35 2020.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar och inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp