VALT JOBB

HR-specialist


Ansök här

Vill du arbeta som Employer Branding Specialist i en framtidsbransch?

Inom vår centrala funktion HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens och på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt, operativt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket. Vår uppgift är även att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för nuvarande och framtida medarbetare.

Vi erbjuder dig en bred och varierande roll som Employer Branding Specialist. I rollen ansvarar du för att attrahera och bygga relationer med bland annat studenter, men även med yrkesverksamma i syfte att stärka Trafikverkets varumärke. Vi är på en spännande resa där vi implementerat och arbetar med vår nya employer branding strategi. I denna roll har du en möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Som Employer Branding Specialist kommer du bland annat att:

 • Planera, förbereda och genomföra event mot högskolor, universitet och mässor, i syfte att marknadsföra Trafikverket samt stärka vårt varumärke
 • Skapa en strategisk plan utifrån given budget för varje enskilt lärosäte som vi fokuserar på
 • Genomföra event på Trafikverkets kontor och projekt vilket kan vara: mingelevent, studiebesök och föreläsningar
 • Genomföra event tillsammans med våra samarbetspartners gentemot yrkesverksamma personer
 • Upprätthålla och utveckla kontakt och samarbete med: gymnasieskolor, högskolor och universitet
 • Hålla ihop vårt ambassadörsnätverk både internt och externt
 • Koordinera och samordna Trafikverkets studentinitiativ, såsom deltagande på arbetsmarknadsdagar, examensarbete och praktik

Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom Employer Branding och trivs i rollen att få inspirera andra. Du kommer att ha många korta projekt samtidigt och arbeta nära den kollega som jobbar med digitala plattformar. Uppdraget startar med en introduktion tillsammans med vårt kunniga team som består av: HR-strateger, HR-specialister och kommunikatörer. Rollen innefattar budgetansvar för event och material.

Låter det spännande? Vi anser att våra medarbetares kompetens är vår främsta resurs. Det är vårt uppdrag att lyckas kompetensförsörja Trafikverket med den kompetens vi behöver för att nå våra mål på kort- och lång sikt. Vi bidrar med stöd och styrning inom HR-området till hela organisationen och dess chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang.

Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning med inriktning mot HR, marknadsföring, kommunikation eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet i närtid bedömer som likvärdig
 • har tidigare relevant erfarenhet av att driva och implementera egna initiativ kopplat till Employer Branding (arbetsgivarprofilering)

Det är meriterande

 • om du är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
 • om du har erfarenhet av att samordna event/mässor eller dylikt
 • om du har mycket god Social Media kunskap och har vana av att arbeta med Linkedin, Instagram och Facebook

Då rollen innebär att man kan behöva transportera mässmaterial till olika platser, ser vi gärna att du har körkort för personbil.

Som person är du förtroendeingivande och du har lätt för att skapa och bygga relationer. Du är en duktig kommunikatör med vana, och intresse av att både presentera och inspirera andra. Vidare har du en förmåga att planera, prioritera och strukturera ditt arbete självständigt.

Resor inom Sverige förekommer frekvent i samband med mässperioder (höst och vår).

Möjlig placeringsort är: Malmö, Göteborg, Stockholm och Borlänge.

Intervjuer kommer att hållas i följande städer och datum:

Måndag den 14/10  Malmö

Tisdag den 15/10  Borlänge

Onsdag den 16/10  Göteborg

Torsdag den 17/10  Solna

Tester förekommer som en del av denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp