VALT JOBB

HR-specialist Rekrytering (visstid)


Ansök här

Som HR-specialist Rekrytering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Brinner du för kompetensbaserad rekrytering, chefsstöd och kandidatupplevelse lika mycket som vi? Då vill vi jobba med dig!

Som HR-specialist inom rekrytering blir du viktig för att bidra till hög kvalitet och en professionell rekryteringsprocess. Arbetsuppgifterna spänner över hela rekryteringsprocessen - från start till mål - och innefattar bland annat uppstart med rekryterande chef för att gå igenom kravprofil, tidplan och annons, annonsskrivning, annonsering, urval, testscreening, urvalsmöte, intervjuer och sluturvalsmöte. Du kommer att arbeta självständigt i flera parallella processer samtidigt. Eftersom Trafikverket har över 150 olika yrken är arbetet omväxlande, lärorikt och framförallt roligt! Hos oss får du möjlighet att utveckla en bred och unik förståelse för många olika områden, exempelvis samhällsbyggnad, teknik, IT, ekonomi och säkerhet. I din roll är du en konsultativ och rådgivande partner till våra chefer och stöttar genom hela rekryteringsprocessen. Du är trygg i din kompetens och trivs med att hantera såväl detaljerna i en rekryteringsprocess, som att vara ett coachande stöd till den rekryterande chefen!

Vem är du?

Som person är du självgående, strukturerad samt analytisk och brinner för att leverera med hög kvalitet. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med många olika kontaktytor. I det nära samarbetet med rekryterande chef är du ett konsultativt stöd och har förmåga att driva processen framåt. Gentemot kandidat har du ett professionellt bemötande med hög integritet och i teamet bidrar du med energi och arbetsglädje.

Vi söker dig som

  • har en akademisk utbildning från högskola/universitet inom personal- och arbetslivsområdet på minst 180 hp (120 p) eller liknande utbildning som tillsammans med relevant och aktuell erfarenhet inom rekrytering kan bedömas likvärdig
  • har minst ca 3 års aktuell arbetslivserfarenhet där du haft rekrytering som din huvudsakliga arbetsuppgift och där du har arbetat operativt inom rekrytering och varit drivande i rekryteringsprocessen från start till mål. Du ska ha arbetat med alla delar av rekryteringsprocessen från behovsanalys, till utformning av annons, sätta tidsplan, arbeta med urvalsarbete, intervjuer och efterarbete
  • har erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • har goda kunskaper i Officepaketet och är van vid att skriva intervjuanteckningar digitalt under intervju

Det är meriterande om du

  • har certifikat inom testverktyg inom rekrytering, tex AON
  • har arbetat med rekrytering till statlig myndighet
  • har erfarenhet av arbete med search på LinkedIn
  • har rekryterat tjänster inom Samhällsbyggnad, Teknik eller IT

Detta gäller en visstidsanställning med beräknad start 1/9 2021 eller enligt överenskommelse och fram till ca 30/12 2021.

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Luleå, Malmö eller Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Intervjuer är planerade att ske via Skype under vecka 32-34.

Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor tom 15/7 samt från 26/7 på julia.von-weber@trafikverket.se

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp