VALT JOBB

Huvudprojektledare delsträcka Nyköping till Ostlänken


Ansök här

Vill du bli en av tre huvudprojektledare för Ostlänkens produktionsenhet Nyköping - en del av Sveriges största infrastrukturprojekt? Vill du vara med och forma Sveriges nya generation järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ostlänken är den första delen i den nya stambanan mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är ett megaprojekt i storleksordningen 54 miljarder! Mer info om projektet hittar du via länkarna längst ner.

Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Ostlänkens sträckning genom Nyköpings kommun är 69 km lång som delats upp i tre etapper. Vi söker nu tre huvudprojektledare som kommer att ansvara för respektive sträcka. Varje etapp kommer att innebära entreprenadarbeten på flera miljarder.

Sträckan innehåller utmanande terräng och löper genom jungfrulig mark. Just nu avslutas arbetet med järnvägsplanen, samråd och systemhandling. Du kommer att ta vid arbetet med att bygga upp en genomförandeorganisation för den stundande produktionen. Du kommer även genomföra upphandlingar, leda entreprenörer och ta projektet till slutstation.

Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder en stor projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter. Fokus i arbetet projektledning för bygg- och anläggning, snarare än järnvägsteknisk kompetens (BEST).

Inledningsvis kommer arbetet utgå från Ostlänkens projektkontor i Nyköping, men på sikt kommer projektkontor efter delsträckorna etableras.

Du erbjuds en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt! För rätt person väntar ett mycket spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av att leda mycket stora bygg- och anläggningsprojekt i en roll som projektledare/projektchef
  • har mycket goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har flerårig erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har flerårig erfarenhet av att leda detaljprojektering
  • har erfarenhet av att leda byggnadsprojekt i samverkansform
  • har goda kunskaper i engelska

Vi söker en trygg ledare som drivs av att bygga team och leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Det är viktigt att du har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med medarbetare och samarbetspartners. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Nyköping

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp