VALT JOBB

Inköpare


Ansök här

Vill du arbeta som Inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt och hållbart Sverige. Med en uppdragsvolym på 50 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar c:a 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

I rollen som Inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs.

Du kommer att arbeta med operativt inköp, vara en del av ett inköpsteam samt stödja Kvalificerad Inköpare med inköpsadministration. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med avrop och förnyad konkurrensutsättning. Dessutom kan det bli aktuellt att genomföra objektsspecifika upphandlingar med stöd från Kvalificerad Inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete. Fokus i rollen kommer att ligga på arbetsuppgifter kopplat till entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggande, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar.

I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. Aktiv dialog med leverantörer, uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete.

Vi arbetar i en nationell organisation vilket innebär att du, förutom regionala uppdrag, kommer få uppdrag åt övriga verksamhetsområden i landet.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är noggrann och har hög administrativ förmåga. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Du fokuserar alltid på att hitta den bästa affären.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.
 

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av offentliga upphandlingar alternativt inköp till infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av inköp inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av att arbeta inom infrastruktur och/eller anläggningsbranschen
  • har kunskap inom LOU/LUF.
  • har kunskap inom entreprenadjuridik AB/ABT/ABK och AMA
  • har erfarenhet av inköps-eller upphandlingssystem

Intervjuer kommer preliminärt att hållas den 2/6, 9-10/6. Intervjuerna kommer att genomföras i Luleå.

Anställningen kommer antingen att bli på enhet Brygga eller enhet Vidmakthålla.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp