VALT JOBB

Instruktionsförare / Förvaltare


Ansök här

Som Instruktionsförare/förvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Som instruktionsförare kommer du i samverkan med Trafikverksskolan säkra framtagande och genomförande av utbildningar på de fordon samt spårgående maskiner som Fordonsresurser (FR) förvaltar. Rollen inkluderar förartjänst inom FR spårtrafikverksamhet. Du kommer medverka i förvaltningen av nämnda fordon och maskiner. Som instruktionsförare kommer du följa upp och utbilda förare samt annan personal i FR spårtrafikverksamhet. Du kommer vara med och utveckla den här verksamheten, vilket innebär ett stort eget ansvar. Arbetet sker främst dagtid och oregelbunden tjänstgöring förekommer.

Att medverka i markprov och testkörningar rörande nya signalsystemet ERTMS kommer frekvent att ingå.

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieutbildning eller annan ubildning i kombination med arbetslivserfarenhet som kan bedömas som likvärdig
  • Utbildning instruktionsförare samt har arbetat minst ett år som instruktionsförare
  • Lokförarbehörighet
  • Typutbildning och giltigt kompletterande intyg på minst en av följande fordon: Rc1, Rc6, Y1
  • Uppfyller gällande hälsofodringar
  • B-körkort, manuellt

Det är meriterande om du har:

  • Typutbildning och giltigt kompletterande intyg på flera eller samtliga följande fordon: Rc1, Rc6, Y1

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående, tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du har en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som instruktionsförare är du leveransorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar strukturerat för att nå dessa mål, gör vad som lämpligen krävs för ett gott resultat.

 

 

Placeringsort: Borlänge, Solna (alternativ placeringsort kan diskuteras)

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 16.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Som Instruktionsförare/förvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp