VALT JOBB

IT-koordinator


Ansök här

Som IT koordinator med inriktning IT väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en koordinator till enheten vägnära IT-tjänster. Du kommer att tillsammans med ditt team ansvara för mottagningskoordinering där ni upprätthåller förvaltningsplaner inkulusive innovation och förbättrring. Du kommer att delta i operativa forum och du tar emot och koordinerar projektförfrågningar från både IT internt och utförande verksamheten. 

Enheten står inför många spännande utmaningar där fortsatt anpassning och utveckling av verksamheten är en förutsättning. I rollen som Koordinator verkar du för att både kunna svara upp inför dessa utmaningar och för att säkerställa att enheten fortsatt kan verka i befintliga uppdrag. Här får du vara med och utforma rollen och hur interaktionen med utförande verksamhet skall se ut i framtiden. 

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT och att hantera/samordna plus har en vilja att utvecklas inom IT och på sikt ha ledande roller. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och till din stöd har du många erfarna kollegor. 

Vem är du?

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du är trygg i dig själv och har en god samarbetsförmåga där du lyssnar in verksamhetens behov för att kunna kravställa på sammansatta IT-leveransen. Du har en god förmåga att planera, strukturera och prioritera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

  • Du har högskoleexamen om 180 hp inom IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området i närtid som vi bedömer likvärdig
  • Du har något års aktuell och i närtid erfarenhet av att koordinera ärenden och kravställning
  • Du har flerårig erfarenhet av komplexa IT miljöer som innefattar verksamhetsnära OT- och IT-lösningar
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är om du har erfarenhet av SCADA system. 

Möjliga placeringsorter är Solna eller Göteborg. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp