VALT JOBB

It-tekniker


Ansök här

Som it-tekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi som arbetar på Applikationsdrift är ett härligt gäng med god gemenskap och behöver nu förstärkning!

Nu har du möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för att vägtrafikledning och dess information sker till trafikanter på ett säkert och effektivt sätt. Som it-tekniker har du en viktig stödjande funktion så att vägtrafikledningscentralerna kan informera och styra vägtrafiken i Sverige. Du har en avgörande roll för teamet där du tar emot och svarar på frågor och hittar lösningar gällande applikationsdrift.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av

  • support i form av felsökning
  • bevakning och uppföljning av ärenden
  • löpande återkoppling till användare och beställare

Du får ett lärorikt, utmanande och omväxlande arbete och en gedigen introduktion med en handledare som hjälper dig att komma in i arbetet på bästa sätt.

På Trafikverket har vi en lärande kultur där vi uppmuntrar utveckling och nytänkande. Eftersom vi är en stor organisation med över 150 olika yrken finns goda karriärmöjligheter på sikt.

Vi söker dig som har

  • gymnasieutbildning inom it eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • mycket god vana av att använda PC
  • mycket god kunskap i Microsoftprodukter
  • goda kunskaper i såväl svenska som engelska

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är lösningsorienterad och har ett intresse för teknik. Du tycker om att hjälpa andra och vill alltid leverera bästa möjliga service. Du är också kreativ och initiativtagande och då det är viktigt med säkerheten och att följa rådande föreskrifter har du också en fallenhet för struktur och eftersom vi alla är beroende av varandra har du en god förmåga att samarbeta och bidrar till en positiv stämning.

Det är meriterande om du har

  • kunskap inom Windows server

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten är en visstidsanställning på fyra månader. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Om verksamhetsområde Informations- och kommunikationsteknik (IKT)

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-04-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp