VALT JOBB

IT Arkitekt


Ansök här

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

På Trafikverket IKT har vi rollerna infraarkitekt och lösningsarkitekt och nu söker vi en lösningsarkitekt. I den rollen har du den spännande uppgiften att arbeta i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och dokumentera arkitektur för de it-lösningar som skall ta oss in i framtiden. I rollen som lösningsarkitekt är du tillsammans med den nyttjande verksamheten aktiv i att matcha it-lösningar mot behov och verksamhetsarkitektur. Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande och engagerar aktivt olika intressenter. Du följer upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs, du granskar/utvärderar IT-arkitektur och du deltar vid upphandling inom it-anskaffningar. Vi ser positivt på att du även specialiserar dig inom ett specifikt område, så att vi skapar ett intressant och stimulerande kollegium.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten.

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT alt. annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som av oss kan bedömas likvärdigt.
  • har erfarenhet av IT-arkitektur på en generell nivå i en större verksamhet med komplex IT-miljö
  • genom teori och erfarenhet från en större verksamhet har byggt en bra verktygslåda för att som arkitekt ansvara för utformningen av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov.

Det är meriterande om du

  • har genomgått specialiserade IT-arkitekt-kurser alternativt är certifierad IT-arkitekt, ex. TOGAF

Som lösningsarkitekt hos oss behöver du 

  • ha förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.
  • ha god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
  • drivas av utveckling och ständiga förbättringar.
  • vara öppen för förändringar och ser innovativa lösningar.
  • vara en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp