VALT JOBB

Junior Kvalitetsspecialist


Ansök här

Som Junior Kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Rollen som Junior Kvalitetsspecialist kommer organisatoriskt tillhöra Verksamhetsstyrning men du arbetar i program "Fyra spår Uppsala".

Regionen växer och Fyra spår Uppsala bygger ut spåret för att skapa förutsättningar för tätare pendeltågstrafik, fjärrtrafik och godstrafik. Därmed kommer också nya stationer längs sträckan kunna byggas, vilket ligger i linje med kommunernas planering.

Tjänsten som Junior Kvalitetsspecialist är perfekt för dig som vill utvecklas och på sikt ta dig an ännu mer ansvar inom området kvalitetsstyrning.

Du erbjuds en roll där du får samarbeta och utvecklas tillsammans med erfarna medarbetare, både inom det närmaste teamet och hela Fyra Spår Uppsala. Du får en unik möjlighet att vara med från början och lägga grunden för vårt kvalitetsarbete. Arbetsuppgifterna innebär att stödja i användningen av Trafikverkets ledningssystem samt framtagande av programmets specifika arbetssätt. De närmaste åren ska vi tillsammans med våra upphandlade konsulter bedriva utredningsarbete för att ta fram järnvägsplaner.

Du kommer bland annat att arbeta med att

  • utbilda medarbetare i gemensamma arbetssätt
  • granska och följa upp att gemensamma arbetssätt tillämpas
  • samordna revisioner och uppföljning av leverantörens kvalitetsarbete
  • genomföra systematiskt förbättringsarbete

De huvudsakliga uppgifterna kommer handla om kvalitetsarbete men du kommer även få möjlighet att arbeta med risk- och byggarbetsmiljöfrågor.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning, men du arbetar i programmet Fyra spår Uppsala, där du arbetsleds och samarbetar med programledning och andra specialister.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som kvalitetsspecialist är du drivande och kommer gärna med egna initiativ. Du tycker om att samarbeta och vara ett bollplank eftersom du arbetar stödjande och vägledande gentemot programledningen. Du har även ett stort intresse för samhällsutveckling.

Vi söker dig som

  • har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsfrågor inom anläggningsbranschen
  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot kvalitetsledning eller projektledning
  • har kunskap om projektledning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har deltagit i kvalitetsrevisioner och har erfarenhet av ledningssystem
  • har erfarenhet av att utveckla och dokumentera arbetssätt och rutiner

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras 18 november 2020.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp