VALT JOBB

Junior verksamhetsutvecklare


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Är du i början av karriären och brinner för att utvecklas som  verksamhetsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Enheten Verksamhetsstöd ansvarar för att utveckla och förvalta avdelningens interna arbetssätt samt samordna och driva avdelningsgemensamma frågor. Vi bidrar till avdelningens utveckling genom att vägleda i planeringen och uppföljningen av verksamheten samt säkerställa att vi har väl fungerande arbetssätt som stödjer avdelningens arbete. Enheten är mitt i en spännande utvecklingsfas och vi hoppas att du vill vara med i den.

Som junior verksamhetsutvecklare bidrar du till att identifiera beroenden och viktiga koordineringsområden mellan projekt för att säkerställa framdriften inom vårt PMO (Portfolio Management Office). Arbetsuppgifterna består av att ha en dialog med olika projektledare för att identifiera och hjälpa till att lösa ut flaskhalsar och beroenden mellan olika projekt. Genom denna dialog bidrar du till att PMO:et har en god helhetsbild av projektens olika leveranser och när de behöver ske. Du stöttar även arbetet i PMO:et genom att ta fram underlag till och uppdatera den övergripande leveransplanen, hantera rapporteringsverktyg för projektens olika milstolpar, förbereda och delta på informations- och arbetsmöten, hantera PMO:s arbetsrum, distribuera information samt formulera och skicka ut beslut och aktiviteter från våra möten.

I arbetet ingår även att vid behov bidra till att utveckla, implementera och följa upp PMO:s interna arbetssätt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med för tjänsten relevant inriktning
  • har viss praktisk erfarenhet av t ex projektuppföljning, projektadministration eller verksamhetsuppföljning
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du har

  • kunskap om olika rapporteringsverktyg
  • erfarenhet av organisationer med välutvecklade processer och projektmodeller

Vi söker dig som har en god administrativ ådra och brinner för att utvecklas inom nya områden och lära dig nya saker. Som person har du en god förmåga analysera information, identifiera avvikelser, sammanfatta den på ett lättförståeligt sätt, samt föreslå förbättrande åtgärder. Du drivs av att bidra till att våra projekt skall komma i mål. Du vill ha ordning och reda och är därför duktig på att planera och strukturera ditt arbete. Vidare är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du trivs med att vara spindeln i nätet. Tack vare ditt personliga driv och pedagogiska förmåga bidrar du till avdelningens utveckling.

I denna rekrytering använder vi arbetspsykologiska tester som en del av vår urvalsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas i Solna den 23/9 och 27/9. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp