VALT JOBB

Kommunikationsansvarig till Norrbotniabanan


Ansök här

Som Kommunikationsansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en kommunikationsansvarig med huvudfokus på Norrbotniabanan. Du kommer tillhöra avdelningen Kommunikation Mitt-Nord och vårt ansvar är att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i norra Sverige.
 

I den här tjänsten ansvarar du för att ur ett helhetsperspektiv utveckla, planera, genomföra och hålla samman kommunikationen för Norrbotniabanan, såväl externt som internt. Vi söker en medarbetare som har strategisk höjd och en stor erfarenhet av att arbeta och agera utifrån det som sker i vår omvärld.  Du ser till att kommunikationen blir genomförd och tillsammans med andra tar du fram och utvecklar nya kommunikationsidéer. Du ansvarar för att kommunikationsaktiviteterna hålls inom givna ramar, budget och tidplan. Du har god kunskap om hur man kan använda rörlig bild, sociala medier och media för att nå ut mer rätt kunskap och information till våra målgrupper.
 

Vem är du?

Som person har du god samarbetsförmåga och kan bygga långsiktiga relationer. För att lyckas i uppdraget måste du kunna ta egna initiativ och genom ditt engagemang och driv nå uppsatta mål och visioner.

Vi ser även att du har förmågan att analysera och definiera kommunikationsbehov inom utpekat ansvarsområde och har förmågan att arbeta proaktivt och omsätta strategier i praktiken.

Mest troligt drivs du av att skapa enastående kommunikation.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant och aktuell erfarenhet av varierat kommunikationsarbete
  • har god kunskap om webbpubliceringsverktyg
  • har arbetat med kommunikation i sociala medier
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
     

Skypeintervjuer är planerade till v 51.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
 #LI-EW1

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp