VALT JOBB

Kommunikatör med fokus på webbpublicering


Ansök här

Som Kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som kommunikatör inom webb- och projektstöd ingår du i ett team som arbetar tillsammans och hjälps åt med de olika uppdragen, även om stor del av arbetet är självständigt. Du är specialist inom webbpublicering, det innebär att du uppdaterar innehåll på befintliga sidor på vårt intranät och vår externa hemsida samt ger råd och vägledning till andra redaktörer.  

Du kommer också hantera kommunikation i mindre investerings- och underhållsåtgärder som Trafikverket genomför över hela Sverige. Exempel på uppgifter är att planera kommunikationen och genomföra aktiviteter så som webbpublicering, utskick, presstips och annonsering. I tjänsten ingår att ge rådgivning i kommunikationsfrågor till projektledare och projektingenjörer i investerings- och underhållsprojekt.    

Du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt och det är ett högt flöde på inkomna frågor och uppdrag från organisationen. Stor tyngd på tjänsten är webbpublicering, du kommer även att bemanna online, en funktion som arbetar med nyhetspublicering i Trafikverkets kanaler.

Som person har du god problemlösningsförmåga och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och strukurerar själv ditt angreppsätt och driver dina processer vidare och du har god samarbetsförmåga och anpassar dig för att hitta win-winlösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har minst 1 års arbetslivserfarenhet av webbpublicering
  • har arbetat som kommunikatör i en rådgivande roll
  • har kunskaper i något webbpubliceringsverktyg
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska

Det är meriterande om du

  • har kunskaper i SharePoint
  • har kunskaper i  webbpubliceringsverktyget Episerver
  • har erfarenhet i närtid av kommunikationsarbete inom offentlig verksamhet

 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen svara på profilfrågorna, hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer genomförs i Gävle preliminärt v 35

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp