VALT JOBB

Kommunikatör visstid Getingmidjan


Ansök här

Vill du arbeta som Kommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker nu en kommunikatör för en visstidsanställning mellan datumen 7 januari 2020 till 31 augusti 2020 till avdelningen Kommunikation Stockholm Öst och till enheten City/Syd till projekt Getingmidjan.

Upprustningen av Getingmidjan, järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra, är det mest komplexa och tidskritiska arbete Trafikverket gör på järnvägen de närmsta åren. Järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra är avgörande för hela landets tågtrafik eftersom spåren är bland de mest trafikerade i Sverige. En sträcka på två kilometer. En upprustning är nödvändig för att vi ska möta dagens och morgondagens krav på pålitliga, effektiva och hållbara resor och transporter.

Som kommunikatör i projekt Getingmidjan blir din roll att identifiera de kommunikativa utmaningarna och möjligheterna som projekt Getingmidjan står inför. Du kommer att självständigt planera och genomföra kommunikationsinsatser till bland annat närboende, näringsidkare, trafikanter och resenärer samt även följa upp dina insatser. Du kommer samarbeta med övriga kommunikatörer på avdelningen samt samverka med andra externa aktörer i syfte att samordna och informera varandra om olika aktiviteter. I din roll som kommunikatör har du även en konsultativ roll, genom att bistå verksamheten med kommunikativa råd. 

Du blir en del av teamet som jobbar med projekt Getingmidjan, och du ingår i en större kommunikationsavdelning Stockholm Öst och ingår i enheten City/Syd som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter. Vi är ca 39 kommunikatörer på avdelningen och du kommer ingå i team med kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete och kan behärska hela kommunikatörens verktygslåda
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier

Meriterande är om du

  • har erfarenhet av projektledning
  • är van att jobba konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
  • har arbetat med rörlig bild

Som person är du pålitlig, engagerad och modig. Du är driven och kreativ och har ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att prioritera och att samordna kommunikationsinsatser. Du är också riktigt bra på att skapa förtroende och bygga relationer och stor förmåga att samverka internt och externt.

Tester kan vara en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp