VALT JOBB

Koordinator IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Nu söker vi en koordinator till avdelningen Telekominfrastruktur. Avdelningen ansvarar för att tillhandahålla tillförlitliga kommunikationstjänster till hela Trafikverket. Ansvaret omfattar radio, operativ telefoni, datakommunikation, datahallar, teknikhus samt nätövervakning.

Den sektion du kommer att tillhöra ansvarar bland annat för att upprätthålla funktion för att hantera inkommande beställningar och förfrågningar till avdelningen både internt och externt. Sektionen ansvarar även för att stödja övriga avdelningen med planering av avbrottshantering i telekominfrastrukturen samt aviserar interna och externa kunder.

Sektionen står inför många utmaningar där fortsatt anpassning och utveckling av verksamheten är en förutsättning. I rollen som Koordinator verkar du för att både kunna svara upp inför dessa utmaningar och för att säkerställa att sektionen fortsatt kan verka i befintliga uppdrag.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att vara representant för sektionen i små och stora projekt, att driva arbetet med utveckling av nya uppdrag och att ta fram rutiner och arbetsmetoder för att säkerställa kvalitén på våra leveranser.

Vi söker dig som

  • har svenskt medborgarskap
  • har goda kunskaper i såväl svenska som engelska
  • har högskoleexamen om 180 hp inom tele- och datakommunikation. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet
  • har några års erfarenhet inom arbete med kravarbete (kravfångst kravspecifikation), projektledning/projektarbete alt. systemutveckling och/eller processarbete enligt ITIL

Det är meriterande om du

  • har arbetat med tele- och datakommunikation inom väg- och järnvägsområdet

Som person

  • är du självgående och strukturerad och kan se vad som behöver göras. Du har en god samarbetsförmåga och kan bygga relationer både internt och externt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort och intervjuort: Gävle

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp