VALT JOBB

Kundtjänsthandläggare/receptionist


Ansök här

Som Kundtjänsthandläggare/receptionist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Förarprov är en enhet inom Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Just nu rekryterar vi kundtjänsthandläggare till vårt förarprovskontor i Järfälla.

Gillar du att träffa nya människor och ge god service? Då kanske du är vår nästa medarbetare.

I rollen är du Förarprovs ansikte utåt och möter våra kunder i receptionen och på kunskapsprov.

Du stöttar och övervakar kunder som genomför kunskapsprov enligt gällande regelverk, både i grupp, individuellt och ibland med tolk. I samband med kunskapsproven genomför du ID-kontroller och du hjälper våra kunder vid fotografering för körkort och vid bokning av provtider. Du möter många olika kunder varje dag och ett professionellt bemötande är avgörande för att ge körkortstagaren bra förutsättningar i provsituationen.

Det är viktigt att du arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden, det vill säga att du behandlar alla människor lika och med respekt. Det innebär att du förhåller dig till de mänskliga rättigheterna och inte diskriminerar någon på grund av till exempel kön, ålder, etnisk tillhörighet eller funktionsnedsättning.

Vem är du?

Du kommer träffa nya människor varje dag, och för att trivas och lyckas är det därför viktigt för oss att du har starkt kundfokus och god samarbetsförmåga. Du har god problemlösningsförmåga, och arbetar självständigt och strukturerat. Du känner dig trygg i din yrkesroll och hittar rätt förhållningssätt för alla jobbsituationer. Du har tydliga värderingar, skiljer på det personliga och professionella och räds inte att säga ifrån där det behövs. 

Vi söker dig som

  • har gymnasieexamen
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om att förordnande att förrätta prov
  • har minst 1 års erfarenhet av arbete i reception, kundtjänst eller informationsdisk i en större organisation med frekventa personliga (face to face) kontakter och vägledning till kund
  • har god datorvana
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal
  • har körkort för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete med myndighetsutövning
  • förordnande för och erfarenhet av att förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om att förordnande att förrätta prov

Vi har vakans både på visstidsanställning och tillsvidareanställning. Visstidsanställningen gäller under perioden 13 september 2021-9 september 2022. Visa genom att besvara urvalsfrågan om det vilken/vilka av tjänsterna du är intresserad av.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

För att din ansökan ska anses komplett måste du bifoga CV och kopia på ditt gymnasieexamensbevis innan sista ansökningsdag. Observera att samlat betygsdokument är inte godkänd handling i rekryteringen till denna tjänst.

Första urvalsarbetet kommer att ske under vecka 32. Besked om du går vidare till nästa steg i rekryteringen kommer att ges under vecka 32-33. Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 34-35 på förarprovskontoret i Järfälla. Mesta kommunikation i rekryteringsprocessen kommer att ske per mail, så håll koll på din mail, det gäller även din Skräppost.

Då rekryterande chef har semester kontaktar du nedanstående, om du har frågor om tjänsten:

vecka 29 Rikard Norrbom, rikard.norrbom@trafikverket.se

vecka 30 Katarina Törnberg, katarina.tornberg@trafikverket.se

vecka 31 Leif Aronsson, leif.aronsson@trafikverket.se

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Järfälla

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp