VALT JOBB

Kvalificerad Controller


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som kvalificerad controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Just nu söker vi en kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller kommer du att jobba med stora utvecklingsprojekt som handlar om att digitalisera och ta fram ett nationellt tågledningssystem, samt digitalisering av kapacitetstilldelningen på järnväg, där du arbetar med att planera och leda budget-, prognosarbete och resultatuppföljning. Tjänsten innebär också att du kommer fokusera på det finansiella och arbeta med att processleda och kvalitetssäkra projektens kostnadsuppföljningar, prognosbedömningar och ekonomiska avvikelsehanteringar. Du genomför uppföljning och analyser, och vid behov ad-hoc analyser. Du tar fram beslutsunderlag till projektledning och chefer. Tjänsten innefattar ett samarbete med projektledare, chefer och avdelningens övriga controllers. Du tillhör avdelningen ekonomi och styrning och deltar i avdelningens arbete med ständiga förbättringar.

Vi söker dig som

  • har civilekonom/ekonomie-magisterexamen med controllerbakgrund eller annan högskoleutbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med controlling
  • har jobbat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet, vilket innebär att du har arbetat med exempelvis projektuppföljning eller projektredovisning
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso eller annat jämförbart större ekonomisystem

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen kommer du att samarbeta brett med chefer och controllers i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga relationer. Du har även en god kommunikationsförmåga och vana att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, detta så att förståelse och förankring skapas hos berörda parter i organisationen. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Solna eller Göteborg

Intervjuer kommer att hållas i Solna under v.44

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp