VALT JOBB

Kvalificerad Controller


Ansök här

Vill du arbeta som Kvalificerad Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken - första steget mot en ny stambana i Sverige. Projektets prognos är c:a 54 miljarder i 2017 års prisnivå.

Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

I rollen som Kvalificerad Controller arbetar du med enheter inom Ostlänken och är med och driver den löpande uppföljningen och styrningen för att nå målen. Du arbetar med projektuppföljning i olika former och är delaktig i verksamhetsplaneringen och riskhanteringen. Du arbetar strategiskt och med kvalitetssäkring av underlag. Del av tjänsten innebär även att arbeta med ekonomi/verksamhetsstyrning på övergripande nivå inom Ostlänken.

Viktiga delar i arbetet är bl a:

 • Leder och styr enheters ekonomiarbete i sin helhet - prognos- och avvikelsehantering och resultatrapportering
 • Är enhetschefers stöd i verksamhetsuppföljning, rapportering och kvalitetssäkring - ansvarar för enhetens avvikelsehantering och resultatrapporteringar månads- och tertialvis
 • Arbetar tätt med projektledning och ger stöd och ledning i den dagliga ekonomihanteringen, prognosarbete och kontraktsuppföljning av projekteringsuppdrag och entreprenader
 • Nära samarbete med controllers inom Ostlänken samt projektingenjörer inom enheter

Vem är du?

Som person är du analytisk, tar egna initiativ och är bra på att samarbeta. Du kan arbeta både självständigt och i team och du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Strategiskt tänkande med långsiktiga perspektiv är naturligt för dig och du arbetar i enlighet med fattade beslut. Du är väl medveten om mål, leveranskrav och tidsramar. Det är viktigt att du kan förmedla ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning ekonomi, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av kvalificerat controllerarbete och redovisning
 • har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av Agresso och goda kunskaper i Excel
 • har erfarenhet av utvecklingsarbete samt framgångsrika implementeringar av nya arbetssätt
 • har flera års erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet
 • har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen, särskilt stora bygg- eller anläggningsprojekt

Placering: Norrköping eller Solna.

Resor förekommer till orter längs projektets sträcka; Solna, Södertälje, Nyköping och Linköping. Tester kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.

Intervjuer kommer att hållas i Norrköping (alternativt via Skype) den 8 samt 11 juni. #Ostlänken

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Norrköping

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp