VALT JOBB

Kvalificerad Inköpare


Ansök här

Som Kvalificerad inköpare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.
 

Som kvalificerad inköpare genomför du smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du bistår med affärskompetens och är drivande i alla skeden, från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Du jobbar med att genomföra upphandlingar samt utvecklar leverantörsmarknaden och inköpsstrategier och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

För närvarande är tjänsten placerad i det team som arbetar med inköp och affärsstöd riktade mot underhållsverksamheten inom järnvägsområdet.  

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter, avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg
 • att vara ett kvalificerat affärsstöd från tidiga skeden till genomförande och slutleverans av projektet
 • att vara delaktig i utveckling av våra processer, t ex nationellt kategoristrategiarbete.
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
 • att genomföra marknadsdialoger med leverantörer i syfte att identifiera och utveckla nya affärs-och upphandlingsmodeller för att främja innovation och utveckla anläggningsbranschen.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom regionala uppdrag, kan få uppdrag åt övriga verksamhetsområden i landet.

För rätt person finns möjligheten att ta ett större ansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Placeringsort: Luleå
 

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen (180hp) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har några års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med koppling till inköpsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare/platschef, jurist eller motsvarande
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • har goda kunskaper i LOU/LUF
 • har erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen, alternativt industri eller energi
 • har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete
 • har ledarerfarenhet
 • har god vana av att förhandla

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
 

I denna rekrytering kan det bli aktuellt med webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att hållas den 3:e och 5:e november 2020. Intervjuerna kommer att genomföras på plats i Luleå. 
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp