VALT JOBB

Kvalitetsspecialist inom ERTMS


Ansök här

Vill du arbeta som kvalitetsspecialist inom ERTMS i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Rollen som kvalitetsspecialist tillhör program ERTMS, vilket är ett av Trafikverkets största infrastrukturprogram, som ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem för hela Sveriges järnväg. För mer information om ERTMS, gå in på trafikverket.se/ertms.

Som specialist leder du kvalitetsarbetet och har ett nära samarbete med program och projektledningen i implementeringen av Trafikverkets ledningssystem. Arbetsuppgifterna innebär att stödja i användning av Trafikverkets ledningssystem samt i framtagandet av programmets specifika arbetssätt, att utbilda medarbetare i gemensamma arbetssätt, granska och följa upp att gemensamma arbetssätt tillämpas samt samordna revisioner och uppföljning av leverantörens kvalitetsarbete.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning, men du arbetar i programmet ERTMS, där du arbetsleds och samarbetar med programledning och andra specialister.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom exempelvis kvalitetsledning, projektledning eller management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst några års arbetslivserfarenhet av metodiskt kvalitetsarbete
  • har goda kunskaper i svenska såväl muntligt som skriftligt
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av anläggningsbranschen eller stora organisationer
  • har erfarenhet av beställarrollen
  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning, ledningssystem, processer och revisionsverksamhet (t. ex. leverantörsuppföljning)

Rollen som specialist passar dig som är relationsbyggande, pedagogisk och tycker om att samarbeta eftersom du arbetar stödjande och vägledande gentemot programledningen i Trafikverkets största program. Du förväntas driva ditt arbete framåt på ett självgående sätt vilket ställer krav på egen förmåga att planera, strukturera och leverera.

Resor inom Sverige förekommer i tjänsten. Intervjuer kommer att hållas 22 oktober på Trafikverkets kontor i Solna. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp