VALT JOBB

Kvalitetsspecialister ERTMS


Ansök här

Som kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största investeringsprogram och syftar till att införa trafikstyrningssystemet ERTMS i Sverige. Det arbetet består av att både färdig utveckla ERTMS-systemen och att därefter införa dessa på den svenska järnvägen.

Vi söker nu två stycken kvalitetsspecialister; en med inriktning Utrullning och en med inriktning med System för placering: Solna/Borlänge (System) och Solna/Örebro (Utrullning).

Som specialist så leder du kvalitetsarbetet och har ett nära samarbete med program och projektledningen i implementeringen av Trafikverkets ledningssystem. Arbetsuppgifterna innebär att stödja i användning av Trafikverkets ledningssystem samt i framtagandet av programmets specifika arbetssätt, att utbilda medarbetare i gemensamma arbetssätt, granska och följa upp att gemensamma arbetssätt tillämpas samt samordna revisioner och uppföljning av leverantörens kvalitetsarbete.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning, men du arbetar i programmet ERTMS, där du arbetsleds och samarbetar med programledning och andra specialister.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet inom kvalitet, trivs i att vara i en utvecklingsmiljö samt vill vara med och påverka och skriva järnvägshistoria!

För att lyckas i rollen bör du ha:

 • kandidatexamen från relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av arbete enligt ISO 9001 varav minst 2 år med version 9001:2015
 • erfarenhet av att administrera och delta vid kvalitetsrevisioner
 • erfarenhet av att utveckla och dokumentera rutiner och arbetssätt
 • erfarenhet av driva arbete med processkartläggning och processutveckling
 • erfarenhet av att vara workshopledare och/ eller utbildare
 • erfarenhet från en bransch med hög säkerhetsmedvetenhet
 • goda kunskaper i svenska och engelska
 • god datorvana
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har någon eller flera av följande:

 • erfarenhet av kvalitetsarbete inom järnväg eller anläggningsentreprenad
 • erfarenhet av att leda förändringsarbete
 • erfarenhet av att vara revisionsledare
 • erfarenhet av arbete enligt branschstandarder (exempelvis för järnväg, fordon eller flyg)

Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer för båda tjänsterna kommer att ske på Trafikverkets kontor i Solna Strand 15-16 april.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp