VALT JOBB

Landskapsarkitekt


Ansök här

Vill du arbeta som landskapsarkitekt i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket är en viktig aktör för en hållbar samhällsutveckling och vi behöver en driven och skicklig landskapsarkitekt. Vi arbetar utifrån att god arkitektur utvecklar samhället och vi har en nyligen antagen arkitekturpolicy som utgångspunkt för framtida satsningar - Trafikverket ska medverka i samhällsutvecklingen genom att skapa anläggningar och miljöer som är välfungerande, hållbara och vackra.

Tjänsten är placerad på Avdelningen Teknik, miljö och fastighet vars uppgift är att stödja Trafikverkets Stora Projekt med specialistkompetens inom områdena anläggning, digital projekthantering, installation, fastighet och miljö. Du kommer i första hand arbeta i projekt Ny höghastighetsjärnväg Göteborg, Borås och Västlänken men kommer även att stödja andra projekt såsom till exempel Nya Slussar i Trollhättan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att i en beställarroll, i projektens olika skeden, säkerställa en god gestaltning. I det tidiga planeringsskedet gäller det att se och inarbeta landskapets möjligheter och påverkan på och av en ny storskalig infrastruktur och att inarbeta landskapet som förutsättning för järnvägens utformning. En del av ditt arbete är också att initiera och driva egna projekt inom forskning och bidra till kontinuerlig utveckling av verksamheten. Du kan också få möjlighet att engageras strategiskt i nationella projekt. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialiteter, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Vi söker dig som

  • har en master- eller yrkesexamen inom landskapsarkitektur, alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av landskapsarkitektur kopplat till nybyggnation eller planering av infrastruktur
  • har god förståelse för infrastrukturens samverkan med och påverkan på urbana och rurala landskap
  • har goda kunskaper i såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har haft gestaltningsansvar i infrastrukturprojekt
  • har utfört landskapsanalyser
  • har erfarenhet av planering/projekt samt byggnation av väg- och järnvägsmiljöer

Rollen ställer krav på god förmåga att kommunicera kring landskapsarkitektoniska värden med koppling till infrastruktur. Du behöver vara analytisk och kunna se helhetslösningar. Det är en självklarhet för dig att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Då arbetet involverar kollegor från olika enheter inom Trafikverket samt andra myndigheter och intressenter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

Information om våra förmåner finner du via länken:

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp