VALT JOBB

Ledare för Affärsstöd


Ansök här

Vill du arbeta som ledare med fokus på affärs- och kontraktsfrågor på ledningsnivå i en framtidsbransch? Nu finns en möjlighet på vårt program E4 Förbifart Stockholm! 

E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Som ledare för affärsstöd är du ansvarig för att leda specialister samt arbetet för den stödfunktion som stöttar projektdirektör och projektledare i Förbifart Stockholm i kommersiella frågor ur ett brett perspektiv. Funktionen affärsstöd verkar både i syfte att underlätta och vidareutveckla våra pågående affärsrelationer men även stötta i frågor som rör komplexa kontraktuella frågeställningar i programmet. Funktionen samordnar jurister, inköpare och även projektets besiktningsorganisation och kommer att successivt utvecklas med tillskott av projektingenjörer.

Du kommer bland annat att:

  • delta i programmets ledningsgrupp där du bidrar till utveckling av programmets strategier och sammanlagda framdrift
  • leda förebyggande arbete i programmet där vi utvecklar samverkan med leverantörer och kontraktuell uppföljning tillsammans med projektledare
  • driva komplexa juridiska frågeställningar tillsammans med projektledare och Trafikverkets jurister
  • stötta projektledare i kommersiella frågor

Vi söker dig som

  • har mångårig erfarenhet från bygg och anläggningsarbeten där du arbetat i ledande ställning
  • har mångårig erfarenhet av att driva större affärsuppgörelser
  • har god insikt både i entreprenadjuridik, AB, ABT, AMA, men också i byggprocessen generellt
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Som person drivs du av att arbeta med tydliga målsättningar samtidigt som du motiveras av att hjälpa och stöttar medarbetare i sin yrkesutövning och utveckling. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför vara är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du har även en god problemlösningsförmåga och samarbetsförmåga arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp