VALT JOBB

Leveransuppföljare Bana


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Leveransuppföljare Bana i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.
 

Vi söker dig som vill arbeta med bantekniska frågor på beställarsidan!


Som leveransuppföljare stödjer du underhållsprojekten i uppföljning av genomförandet och dokumentationen av entreprenörens kontrakterade åtagande.

På projektledarens uppdrag utför du systematisk kontroll av leveransuppuppfyllnaden ute i fält samt via tekniska och administrativa system. Du arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och analysera entreprenörens åtgärder i järnvägsanläggningen, framförallt inom det bantekniska området. Du medverkar i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte.


Exempel på andra arbetsuppgifter som kan förekomma är:

 • Att ge stöd internt och externt med anläggningskännedom.
 • Att ge stöd i ekonomi- och fakturahantering.
 • Att utifrån iakttagelser som noterats vid leveransuppföljningen, bereda underlag inför teknik- och byggmöten.

Placeringsort: Kristianstad
 

Vi söker dig som

 • har gymnasieexamen med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har 2-3 års arbetslivserfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har god datorvana
 • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
 • har körkort för personbil

Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.

 

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper i entreprenadjuridik, AMA AF (Administrativa föreskrifter för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader) eller miljölagstiftning
 • har erfarenhet av arbete med säkerhets- och/eller underhållsbesiktningar.
 • har kunskap om systemen Optram och Bessy
 • har erfarenhet av underhållssystem Maximo
 • har TSM-utbildning Tillsyningsman A-, L- och E-skydd samt vägvakt

Som person

 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt..
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. .
 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
 • har god förmåga att ta eget initiativ och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därför bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Intervjuer planeras att genomföras i Malmö v 12. Den 16-18/3.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp