VALT JOBB

Lönespecialist


Ansök här

Som lönespecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverkets löneenhet söker nya medarbetare! Som lönespecialist ger du service, support och systemstöd inom lön- och HR området till chefer, medarbetare och externa myndigheter. Utöver support är det arbete med löneproduktion.

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Beräkna lön med tillägg och avdrag samt utföra utbetalningar
 • Utföra årliga lönerutiner
 • Analysera olika situationer som uppstår vid löneberäkning och föreslå åtgärder
 • Analysera och presentera information muntligt och skriftligt .
 • Utifrån lag och avtal samt andra styrdokument utforma och välja praktisk tillämpning i löneprocessen
 • Driva förändringsarbete och arbete med ständiga förbättringar på ett, utifrån lönerollen, professionellt sätt
 • Ge support inom löne- och HR-frågor till chefer och medarbetare

En stor del av arbetstiden kommer att gå till den verksamhetsnära HR-supporten där du arbetar konsultativt och proaktivt med utbildning och information till chefer. Här besvaras även generella HR-frågor utöver de vanligt förekommande frågorna i en lönesupport.

Denna rekrytering avser en tillsvidaretjänst men även ett vikariat på 1 år.

Vem är du?

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är viktigt att du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar då detta är en del av vardagen. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Rollen kräver att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

 • är utbildad lönespecialist via YH alternativt auktoriserad lönekonsult
 • har erfarenhet från lönearbete

Det är meriterande om du

 • har kunskap i Heroma
 • har erfarenhet av HR-support

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 10/12.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp