VALT JOBB

Markförhandlare Mälarbanan


Ansök här

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt? Hos oss på Mälarbanan kommer du få chansen att vara med i detta! Vi söker nu en erfaren markförhandlare till kontoret i Solna Business Park. Här kommer du få möjligheten att bidra med din erfarenhet och kunskap i ett stort projekt som är inne i flera skeden samtidigt. Är du vår nya markförhandlare? Läs nedan!

I rollen som markförhandlare på Mälarbanan kommer du att delta i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet och under byggskedet till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig, är med och utvecklar interna arbetssätt samt bidrar till projektets riskarbete.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Som markförhandlare ansvarar du bland annat för markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor.

Du ingår även i ett nätverk av markförhandlare inom Stora projekt, avdelning Teknik, Miljö och Fastighet. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som markförhandlare på Mälarbanan ska du känna dig bekväm att arbeta självständigt och känna dig trygg i din roll och i din kompetens. Du ska även ha god kommunikationsförmåga, som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Då rollen innebär många kontakter inom och utom projektet är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa relationer.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av förhandling
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförandefrågor
  • har god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har relevant och aktuell kunskap av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har erfarenhet av stora infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet att förhandla med kommuner

Läs gärna mer om program Mälarbanan – vilka utmaningar det finns och vad du kan bidra med i länken som finns nedan.

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas den 26 augusti och 28 augusti antingen på vårt regionkontor på Solna Strandväg eller via Skype.

#malarbanan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp