VALT JOBB

Markförhandlare till Stora Projekt


Ansök här

Vill du arbeta som markförhandlare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Läs gärna om våra projekt på Trafikverkets hemsida (www.trafikverket.se) eller se filmer om projekten på Youtube (www.youtube.com).

Vi söker ett flertal markförhandlare till våra stora projekt, bland andra vägprojektet Tvärförbindelse Södertörn och järnvägsprojekten Mälarbanan och Ostlänken. Är du en av dem vi söker?

Som markförhandlare ingår du tillsammans med andra markförhandlare i projektets organisation för Fastigheter och avtal och är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i markåtkomstfrågor.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projektet, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister och delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Du får jobba ihop med, och utvecklas av, samarbetet med kollegor inom många olika kompetensområden.

Vi lägger vikt vid att utveckla dig som markförhandlare och arbetar aktivt med erfarenhetsutbyte mellan markförhandlarna i de olika stora projekten. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra markförhandlare - och kompetensutveckling inom organisationen. Det finns också möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller utvecklingen av vårt arbetssätt.

Välkommen att söka till oss och bli en del av vårt fastighets- och avtalsteam!

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av ämnesområdet, men
  • även dig som har begränsad eller ingen tidigare yrkeserfarenhet. Någon av tjänsterna tror vi kan passa dig särskilt bra.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten. 

 

Det är meriterande om du

  • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har vana av förhandling och att upprätta fastighetsrättsliga avtal, gärna erfarenhet av genomförandefrågor och fastighetsvärdering.

 

Vi söker dig som är ansvarstagande och på ett självgående sätt driver processer framåt på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ i tal såväl som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga. 

Intervjuer är planerade att hållas i Solna den 9 och 15 oktober. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp