VALT JOBB

Markförhandlingsingenjör (MING) till investeringsprojekt


Ansök här

Som markförhandlingsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu söker vi dig som är nyexaminerad till rollen som markförhandlingsingenjör (MING) med placeringsort Luleå.  
 

Som MING är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra markförhandlare. Du kommer att vara en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Din uppgift i projekten kommer att röra frågor gällande markåtkomst, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du stödjer även markförhandlaren, som är Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet, vid lantmäteriförrättningar.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter, vi ser att du inom ett par år tar dig an en markförhandlarroll och självständigt utgör stöd i fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.
 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) inom lantmäteri/samhällsbyggnad, jägmästare, juridik med inriktning mot fastighetsrätt, eller annan motsvarande utbildning
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskap om fastighetsrättsliga frågor inom infrastruktur
  • har erfarenhet från arbete med väg- och/eller järnvägsprojekt

Arbetet tillsammans med markförhandlaren innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är självgående och har mycket god kommunikationsförmåga vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är också initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter samt har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.
 

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-EW1

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp