VALT JOBB

Mätansvarig Mälarbanan


Ansök här

Vill du arbeta som Mätansvarig i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker en specialist inom Geodetisk mätteknik som på sikt vill ta över ansvaret för mättekniken på Mälarbanan. Du kommer att få arbeta tillsammans med projektets Mätansvarige för att under 2020 ta över rollen som mätansvarig i projektet.

Du kommer att ansvara för val av mätsystem och tekniska lösningar för anläggningsmodeller, utsättningsdata, kontrollmätningar mm. Det ingår att stödja projektledning, projektörer och entreprenörer i mät-frågor samt ta fram mättekniska förutsättningar för projektet såsom krav på övergripande stomnät för mätning, utsättning och maskinstyrning.

Arbetet omfattar hantering av mätfrågor kopplade till mängder, toleranser, tredje man och andra intressenter och du kommer även att arbeta med att övervaka entreprenörens mätningsarbeten. Ledning och samordning av byggledare mät ingår också i dina arbetsuppgifter.

Du kommer att vara en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter mellan de olika byggprojekten och dess olika skeden. Du kommer att jobba i ett nätverk med specialister inom Trafikverket nationellt, vilket tillsammans med intressanta, komplexa uppdrag borgar för en god personlig kompetensutveckling.

Vi söker dig som

  • är utbildad teknisk lantmätare eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet inom geodetisk mätning som vi bedömer som likvärdig
  • har Behörighetstyp 1 för "mätningstekniska arbeten i Trafikverket"
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: - Branschdokument för området geodetisk mätningsteknik - Branschdokument för området byggmätning och toleranser - Referensverk - AMA, MER
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom järnväg
  • har mer än 3 års erfarenhet av uppdrag i ledande befattning inom mätning och reglering av entreprenadarbeten i producerande organisation eller beställarorganisation i infrastrukturprojekt
  • har god kunskap gällande Trafikverkets regelverk för väg och järnväg (krav, råd och metodbeskrivningar)

Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet och gillar att ligga steget före!

Körkort för personbil är ett krav.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp