VALT JOBB

Materialplanerare


Ansök här

Som materialplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som materialplanerare är du Trafikverkets logistikrepresentant gentemot leverantören. Arbetet innebär att styra och hålla samman de operativa och administrativa kontakterna med leverantörerna för att säkerställa försörjningsflödet för tilldelat sortiment. Du ansvarar för materialstyrning, prognoser, beställningar, uppföljningar och är med och driver förbättrings-/utvecklingsarbete. I tjänsten har du beredskapstjänstgöring. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Styra material och planera utifrån beställarens behov
 • Ställa in och underhålla parametrar för att styra det logistiska flödet av artiklar
 • Optimera köpmängd, köpfrekvens, säkerhetslager och totallager
 • Delta vid framtagning av förfrågningsunderlag tillsammans med tekniker och inköpare
 • Följa upp och analysera leverantörernas leveransprecision

Enheten planering ansvarar för att säkra tillgängligheten av tekniskt godkänt material (TGM) i syfte att tillgodose beställarens behov både på kort och lång sikt. Vi är också ett affärsstöd till Trafikverkets projekt där vi är med i ett tidigt skede inför projektstart för att säkra projektens logistiska behov samt för att få information kring projektens materielbehov. Vi är totalt 16 stycken medarbetare på enheten som består av rollerna materialplanerare och projektlogistiker.

Vem är du?

Vi söker dig som har en analytisk problemlösningsförmåga och som kan navigera dig fram i komplexa sammanhang. Du är strukturerad, drivande och självgående samt har en god kommunikationsförmåga då en stor del av ditt arbete innefattar kontakt med leverantörer samt andra kontakter internt inom Trafikverket.

 

Vi söker dig som:

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom materialplanering
 • har universitets- eller högskoleexamen (180hp) med inriktning mot, eller i kombination av, logistik, teknik, ekonomi eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har arbetslivserfarenhet av att jobba i affärssystem och officepaketet
 • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • har grundläggande kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • har körkort för personbil

 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade till 24 november och kommer att genomföras via Skype. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Nässjö

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp