VALT JOBB

Microsoft Windows Server OS tekniker


Ansök här

Som Systemtekniker med inriktning på WSUS och SCCM på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

I rollen som Microsoft Windows Server OS tekniker inom Infrastrukturtjänster arbetar du med konfigurering, drift och vidareutveckling av våra infrastrukturtjänster Windows Server OS i vår driftmiljö. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår också i arbetsuppgifterna. Du agerar även tredje linjens support och hjälper drift och verksamhetssystem med teknikexpertis.

I vårt team av tekniker stödjer vi varandra i det dagliga arbetet för att uppnå våra gemensamma mål. Vi jobbar självständigt och tar för oss av arbetsuppgifterna. Vi växlar tempo under dagarna då vi behöver utföra felsökningar eller andra uppgifter med kort varsel samtidigt som vi ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt.

Vi söker nu en ny kollega till vårt huvudkontor i Borlänge. Du förväntas kunna resa inom Sverige beroende på vad verksamheten kräver. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen, årets alla dagar.

I det här jobbet behöver du:

  • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
  • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
  • ha relevant eftergymnasial utbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats

Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet och kunskap om :

  • WSUS - Windows Server Update Services
  • SCCM - System Center Configuration Manager
  • Microsoft Windows Server OS 2016 & 2019 i stor driftmiljö
  • utvecklingsverktyg och metodarbete

Meriterande är om du har kunskaper inom Hyper-V, VmWare, SCOM och MONA

Som person är du nyfiken, självständig och gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har lätt att ta hjälp av andra och du ser det som självklart att stödja dina kollegor för att nå gemensamma mål. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp