VALT JOBB

Miljöspecialist inom program ERTMS


Ansök här

Som  miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Nu söker vi en erfaren miljöspecialist till program ERTMS. Det är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt och ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem för järnvägar. Utbyggnaden av det nya signalsystemet har inletts och kommer att omfatta hela Sveriges järnvägsnät. För mer information se trafikverket.se/ertms

 

 

Som miljöspecialist ansvarar du för arbetet med miljöfrågor, främst kopplat till miljöbalken. Du kommer att ingå som en del i en projektorganisation, där du tillsammans med projektledningen ansvarar för att samordna och driva miljöarbetet gentemot konsulter och entreprenörer. Du säkerställer att miljöarbetet genomförs i enlighet med projektplan, lagar, riktlinjer och policys. Arbetsuppgifterna spänner över hela kedjan: I planerings- och projekteringsskedet kan det vara att säkerställa framtagandet av handlingar till tillståndsansökningar samt miljökrav för kommande upphandlingar. I byggskedet kan det vara att säkra att lagkrav, kontraktskrav med mera efterlevs så att vi kan överlämna en miljösäkrad färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och tillsammans med andra miljöspecialister, såväl anställda som konsulter, stödjer ni projektorganisationen inom samtliga miljöområden. Arbetet sker i samarbete med övriga teknikområden.

Du ingår i ett nätverk av miljöspecialister inom verksamhetsområdet Stora projekt, avdelning Teknik, miljö och fastighet. Detta ger möjligheter till samarbete med och stöd från andra med liknande arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av våra arbetssätt.

Som person har du, förutom din sakkompetens, god analytisk förmåga och ett gott självledarskap. Du är självgående men för att bli framgångsrik i rollen har du också lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom naturvetenskap/samhällsbyggnad, alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har bred generell miljökompetens
  • har flerårig aktuell erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor, framförallt kopplat till miljöbalken
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av miljöarbete kopplat till byggande av infrastruktur
  • har erfarenhet av beställarrollen
  • har erfarenhet av plangenomförande inom infrastrukturprojekt

Möljliga placeringsorter är: Solna, Örebro, Borlänge, Göteborg och Malmö.

Tjänsteresor är vanligt förkommande i tjänsten.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut via mejl efter sista ansökningsdag.

Intervjuer planeras att genomföras under v. 38.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp