VALT JOBB

Miljöspecialist kulturmiljö


Ansök här

Vill du arbeta som Miljöspecialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

I rollen som Miljöspecialist kommer du att agera stöd till projektledaren i genomförande av investeringsprojekt och vägleda projektorganisationen för att säkerställa att Trafikverket ställer korrekta och relevanta krav avseende kulturmiljöer. Detta innebär bedömning av kulturmiljöaspekter i projekten, att tillse att lagstiftningen följs och att säkerställa att Trafikverkets rutiner och verktyg följs och tillämpas. Arbetet omfattar deltagande i möten och kontakter med olika myndigheter och samrådsparter i alla skeden, från planering och upprättande av väg- och järnvägsplaner till byggande och uppföljning.

Vi söker dig som

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning mot arkeologi, byggnadsvård (byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie) eller kulturgeografi
  • har flerårig arbetslivserfarenhet inom kulturmiljösektorn med erfarenhet av arbete med kulturmiljöfrågor kopplat till samhällsplanering
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från myndighetsarbete inom kulturmiljösektorn samt planläggningsprocessen i väg- och/eller järnvägsprojekt
  • har bred generell kunskap inom miljölagstiftning

 

För att lyckas i rollen som Miljöspecialist bör du ha en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är även av vikt att du har en förmåga att samarbeta med andra och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har en förmåga att planera och strukturera självständigt. Vi ser gärna att du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vi förväntar oss även att du är initiativtagande det vill säga att du självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Luleå den 16:e och 17:e september. Då HR specialist är placerad på annan ort i Sverige, är det av vikt att du som sökande uppger så snart som möjligt om det föreligger förhinder angivet datum för intervjuer.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp